сряда, юни 21, 2006

Забава: WoW и GW мания

God bless the Blizzard!
Скучаех в #rpg на IRC, когато едно старо приятелче от Пловдив с ник Ways пусна тази картинка, за да я видят всички в канала.
Умрях си от смях! Сравнението с лъжицата, спринцовката и играта е дяволско добро попадение и невероятна пропаганда против всички MMORPGs, най-вече това на Blizzrad!
Като човек, който не е запален нито по WoW, нито по Guild Wars, аз все пак много добре си давам сметка за тяхното влияние и маниакалната пристрастеност на голяма част от човечеството (в това число и мои много близки приятели) към тях. Няма да съм аз този, който ще им каже да не играят, напротив: играейте, щом това ви харесва! Евала ви правя!
Но ако ви поканя на кино, недейте да ми отказвате, само защото по същото време има събрание в Guild Hall-ът! ;-)
ПС: И все пак не мога да не призная, че онлайн ролевите игри имат голямо бъдеще. Може би трябва да им обърна повече внимание някой ден...

2 коментара:

Анонимен каза...

Проблемът при повечето ММО игри е, че целта винаги е да се задържат играчите по възможност най - дълго време в съответната вселена, за да си плащат месечните такси. От това произтича постоянния "гриндинг фест".

Все пак WoW и GW не биват да бъдат слагани под общ знаменател, най - малкото защото последната няма месе
чни такси.

Все пак така или иначе това е бъдещето на компютърните игри като цяло, защото голяма част от сингъл плеър заглавията почват все по - масово да излизат преимущуствено за конзолите, оставяйки РС - то на по заден план. ММО жанра, поне засега, си остава почти незасегнат от тази тенденция.

Анонимен каза...

Ето едно кратко филмче на същата тема:

http://www.dailymotion.com/video/29946