вторник, юни 27, 2006

Книги: Фентъзи Арт Албум

Султанов си е Султанов!

Доживяхме! Най-после след толкова много години на комунизъм и нас ни огря демокрация... Ъъъ, исках да кажа, че най-после след толкова много изстрадало време на художнически лишения вече си имаме първия български фентъзи арт албум. Негов създател е моят добър приятел и автор на дузина книги-игри от близкото минало Александър „Ейдриън Уейн” Султанов, който напоследък много хора свързват най-вече с комиксите на студио
Артлайн (за тях друг път). И така за какво става дума в албума?

Както виждате на едната от кориците (изданието има две корици!) тук се лансират творби на именития Евгений Йорданов (бащата на Добромир от старата Дъга), Сатанасов, Велинов и Бандеров. Макар последните трима да не са чак толкова популярни (или ако са, то те са станали такива покрай тази книжка), изданието е перфектният вариант за подарък на всеки истински фентъзи фен. В него има страхотни илюстрации, които хващат окото и ще ви впечатлят още щом разгърнете албума. За тези, които обичат подробностите, вътре ще намерите илюстрации от любимите ни книги игри (стари картинки на Евгений от книги на Плеяда и Мега), картинка на самата Смърт (браво на Велинов за чудесната палитра!), манга мадамите на Бандеров (повечето от които доста пипнати на Фотошоп!), началото на комикса и илюстрования роман „Пътят на душите” (чийто автор е наш Алекс), „Шаман” (Сатанасов е в стихията си) и „Танц с вятъра” (пак Бандеров). (Подочух, че последните ще бъдат писани съвместно с Богдан „Робър Блонд” Русев, така че няма как да не се превърнат в хитове и ги очаквам с нетърпение.) Специално внимание обръщам върху портрета на „Бендест” (Евгений), който в типичен фентъзи стил лъха на потайни кръчми, закачулени странници и приказни страни. Браво, Ейдриън!

Книжката се лансира отстрани на корицата като „1”, което навява мисли, че вероятно ще има други нейни продължения. Засега албумът струва само 4,50 лв., така че бързайте към книжните сергии да си го купите и прочетете!

А после можете да го подарите на някой приятел – поне аз така направих!

4 коментара:

Анонимен каза...

Хм отивам да си го взема, много обичам комикси а да не говорим как се кефя на манга мадами ;)

Анонимен каза...

Взимайте, че ще свърши! Хехе, шегичка. И все пак, взимайте! Не мога да не похваля труда и усърдието на художниците, които са представени вътре, а и откъсите от романите на Алекс (с когото делим един покрив) са доста интересни, с риск да ме намрази и изхвърли на улицата, дори по-интересни от комиксите по тях.

И не пропускайте да си купите и Артлайн Комикс, който от миналата седмица е на пазара, и за 3.50 лв получавате далеч повече! 48 страници с комикси от същия автор по същите сценарии. Рисунъкът на Евгений Йорданов е потресаващо фотореалистичен! С други думи, плащате по-малко, получавате в пъти повече! Кой не обича така!?

Анонимен каза...

This is very interesting site...
» » »

Анонимен каза...

This is very interesting site... Call center headhunters keno online jobs pamela anderson real eye color Cheap air flights cheap airline fares niigata pamela anderson pictures fire alarm supplier japan Trunk cover 3 door mazda 323 acne treatment remedy