понеделник, юни 12, 2006

Карамба!

"Трима души в ковчега на мъртвеца, йо-хо-хо и студио Мастхеад!"
Ако не знаете, "masthead" на български означава "връх на мачта". В случая обаче не става въпрос за корабна работилница, а студио за компютърни игри, в което работя от месец и нещо. Как попаднах там ли? Ами получи се много яко, защото от фирмата пуснаха обява в моя любим форум за Ролеви игри (за който ще пиша задължително по-нататък!), че организират конкурс за най-добър разказ. Наградата беше един чисто нов портативен Сони Плейстейшън, но условията бяха доста мъчни - в историята се забраняваше да има коли, телевизия, компютри и т.н. Както и да е, аз спечелих този конкурс и от Мастхеад ми предложиха работа в студиото като сценарист. Все още не мога да повяврам, че се случи!
Работата е страхотна и с екипа сме неуморими в измислянето на детайли по света на играта, която засега ще остане в тайна. Ще кажа само, че ще бъде невероятно приключение, което съчетава в себе си както екшън, главоблъсканици и куести, така и доста социални елементи. Поне за момента подобна игра не е правена и смятам, че геймката ни ще има успех. Нещо повече, в работата си в студиото аз за пръв път в живота си усещам, че най-после върша нещо, което хем ми допада, хем се заплаща, хем може да се окаже хит. С други думи съм адски доволен от предизвикателството и още веднъж искам да изкажа благодарност на Наско, Жоро, Мики, Еди, Боби, ТиБон и всички останали, които подкрепиха моята история и ми позволиха да стана част от екипа на играта.

Хайде и утре ще ви разкажа къде и какво точно следвам!

ПС: Проверете линка към сайта на студиото най-горе, където е качен разказът ми, който спечели - ще се радвам, ако допадне и на вас!

8 коментара:

Анонимен каза...

Ами освен да ти пожелая късмет :) ( Не вярвам да ти трябва кой знае колко много, като се има предвид, че явно си добре подготвен :Р )

Анонимен каза...

Браво Яне, за блога, работата и вечния ентусиазъм :] . Ще те следим какви ги вършиш с интерес.

Анонимен каза...

Браво, Яне! Честито!
Много се радвам за теб, че най-сетне си намерил нещо да правиш, което не само ти носи някакви пари, но и, много важно, ти доставя удоволствие.

Дето има един лаф: "Намери си работа, която ти доставя удоволствие и няма да работиш нито ден в живота си!".

Надявам се и при теб да е така.

С пожелания за по нататъшно развитие, успешно завършване на следването, вечен ентусиазъм, никога мързел и най-важното, много здраве!

Поздрави,
Нирангор

Анонимен каза...

И аз ти пожелавам късмет, но както обикновено гледам скептично към комбинацията "игра невиждана досега" и "първата игра на студиото изобщо".
И тъй, като чак сега разбирам за блога, и пропуснах първите постове с пожелания, ще ти пожелая да имаш какво да пишеш в блога и да не те мързи да го правиш.

Анонимен каза...

Браво Ян, това е невероятен успех!

Анонимен каза...

Айде поздравления и от мен! Много готино изглежда блогчето, и все хубави неща разбирам, докато чета! Сигурен съм, че ще е така и занапред, айде успехи...

Анонимен каза...

Abe ti napravo me razbi bre.

Koknkursi za klipove pe4eli6, rabotil si v golemi vestnici a sega i tova.

6to se kri navremeto kato se zapoznahme v mIRC bre - pone da znam s kakav 4ovke se zapoznavam.

Ei ;) Umnata ;)

Nali znae6 blagosloveniqta mogat da se prevarnat v proklqtiq ako ne gi izpolzvame po prednazna4enie.

Radvam se 4e s tozi sait se dokosvam pove4e do teb. Naistina cenq priqtelstvoto ti.

P.s. Osobenno sega, kato si zapo4nal da stava6 golqma kle4ka! Hehehehehehehe

Aide blagosloveniq!

Анонимен каза...

Wonderful and informative web site. I used information from that site its great. » » »